Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Γραμμή SOS για ΑΜΕΑ

Ενα άρθρο του σ. Γιάννη Κατ.

Γραμμή SOS για παιδιά και εφήβους 112-25.

Στην Ελλάδα έχουμε την πρώτη τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά και τους εφήβους η οποία και λειτουργία εδώ και ένα μήνα. Οι νέοι θα μπορούν να καλούν στον αριθμό 112-25. Η κλήση είναι δωρεάν. Το κάθε ένα παιδί θα μπορεί να καλεί για οτιδήποτε πρόβλημα που θα αφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων για τη βία που ασκείται μέσα στην οικογένεια και όχι μόνο εκεί. Αυτό αφορά και ΑΜΕΑ που έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Στην παρακάτω γραμμή μας απαντούν ψυχολόγοι αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί ενώ έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα παιδιά και στους εφήβους.

Είχαμε 150 κλήσεις οι οποίες και έγιναν μόνον τον πρώτο μήνα της λειτουργίας της γραμμής. Τρεις από αυτές είχαν να κάνουν με την κακομεταχείρισιη παιδιών και γι' αυτό και τα περιστατικά αυτά παραπέμφθηκαν στις αντίστοιχες εισαγγελίες. Η αναφορά των υπευθύνων αναφέρει ότι υπάρχουν συχνά θέματα και είναι σοβαρό πρόβλημα ο αλκοολισμός των εφήβων.

Η γραμμή αυτή είναι δημιουργία της Ενωσης Γραμμή για το παιδί, η οποία και αποτελεί μια ομπρέλα δέκα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια.

Γιάννης Κατ.

(Ο σ. Γιάννης Κατ. ανήκει στην Ομάδα του Ελεύθερου Γαλαξία που ασχολείται με τα ΑΜΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου